Zeil naar succes

Door Katia Royer.

Balanceren tussen werk en wedstrijdzeilen.

Er wordt mij vaak gevraagd: “Hoe kan je werk en wedstrijden combineren? Wanneer werk je eigenlijk? Het lijkt alsof je altijd op vakantie bent. Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel te werken en te reizen, wat vinden je bazen daarvan? Hoe kan je werk en wedstrijden combineren?”

Het antwoord is dat ik het geluk heb goede bazen te hebben die het belang van hun werknemers voorop stellen en een job waarbij ik op afstand kan werken en tegelijkertijd kan reizen. Momenteel word ik een digitale nomade genoemd, wat betekent dat ik overal ter wereld met een internetverbinding kan werken. Ik kan profiteren van de flexibiliteit van mijn job om te reizen en nieuwe plaatsen ontdekken terwijl ik mijn werk toch gedaan krijg.

Als gepassioneerd wedstrijdzeiler heb ik er altijd van gedroomd om mijn liefde voor het zeilen te combineren met een normale carrière. Een ‘normale’ job hebben die flexibel genoeg is om te reizen voor mijn zeilsport was lange tijd een doel van mij. Na een paar jobs en het begin van de COVID-19 pandemie kon ik de perfecte job vinden, en deze manier van leven heeft me de afgelopen twee jaar ongelooflijke ervaringen opgeleverd. Het is een geweldige manier om gemotiveerd en gepassioneerd te blijven over zowel werk als sport. Het gevoel dat ik voor mijn sport kan reizen en toch een normale job heb, is ongelooflijk lonend. Je ervaart verschillende culturen, verkent nieuwe plaatsen en ontmoet nieuwe mensen. Maar bovenal geeft het je een pauze van de monotonie van de werkweek, waardoor je fris en energiek terugkomt op je werk.

Dit is echter niet zo gemakkelijk als het klinkt. Essentieel voor het combineren van werk en reizen is organiseren en vooruit plannen. Het is belangrijk om gedisciplineerd en toegewijd te werken, zodat je je taken en deadlines kunt nakomen terwijl je weg bent. Het is een evenwichtsoefening, maar wel één die ik met passie en plezier doe. Voordat ik aan mijn reis begin, zorg ik ervoor dat ik een duidelijk plan heb van wat ik wil bereiken, wanneer ik kan werken en wanneer ik beschikbaar ben om klanten of collega’s te ontmoeten. De sleutel tot succes is het hebben van dit plan en het communiceren ervan naar mijn collega’s, supervisors en klanten.

Reizen heeft me in staat gesteld mensen van over de hele wereld te ontmoeten en onschatbare kennis en ervaring op te doen in het zeilen, maar ook in mijn persoonlijke en professionele leven. Praten met verschillende mensen heeft mijn perspectieven verruimd en me inzichten van onschatbare waarde gegeven als UI/UX-ontwerper. Bovendien kan ik de werkpauzes tijdens de week gebruiken om de omgeving te verkennen en de stad te bekijken. Het kan een welkome onderbreking zijn en het is een geweldige manier om op te laden en te ontsnappen aan de drukte van alledag. Met een dergelijke levensstijl voel ik me altijd bevrijd en avontuurlijk.

Werken en reizen tijdens het zeilen is tot nu toe een geweldige ervaring geweest. Het is een uitstekende manier om je passie te combineren met de noodzaak om je brood te verdienen. Het heeft een hele nieuwe wereld van mogelijkheden geopend en biedt de ideale oplossing om een burn-out te voorkomen. Je kan van je zeilsport blijven genieten terwijl je je ook op je werk concentreert als je je reizen rond uw werkschema plant. Als je dat voor elkaar krijgt, heb je het beste van twee werelden. Ik kan het alleen maar ten zeerste aanbevelen.

Zeil weg uit de veilige haven, vang de wind in je zeilen. Verken, droom en ga op avontuur! Het leven is als zeilen, je kunt met elke wind alle kanten op. Maar je moet je zeilen bijstellen…