Watermerk achtergrond

Watermerk achtergrond

Wat?

Meer en meer facturen worden digitaal als PDF verstuurd naar de klant. Een nadeel bij het digitaal versturen is dat je de look en feel van je briefpapier verliest. Met volgende techniek niet meer! Sinds FileMaker 13 kunnen we een (watermerk)afbeelding gebruiken als achtergrond voor onze PDF versies. Op die manier zal je PDF er hetzelfde uitzien als je print op je briefpapier!
Hieronder een export voorbeeld met een achtergrond:

Hoe werkt het?

Deze techniek maakt gebruik van FM13’s nieuwe mogelijkheid om een afbeelding in te stellen als layout achtergrond. In vorige versies was het natuurlijk ook al mogelijk om een afbeelding als achtergrond in te stellen, maar het nadeel was dat die afbeelding niet door de grenzen van de layoutonderdelen kon. Nu wel dus!

Selecteer je layout en klik rechts van de layout onderdelen. Ga naar het infovenster en selecteer het tabblad ‘Uiterlijk’.
Selecteer je watermerk achtergrondafbeelding bij de optie ‘Opvullen’ ( zie screenshot ).
Het kan wel zijn dat je de grootte van je achtergrondafbeelding nog moet aanpassen zodat die mooi op je blad past.
Als formattering heb ik ‘Vullend’ gekozen. Dit gaf mij het beste resultaat, maar het kan gerust zijn dat voor jou een andere optie beter uitkomt. Dat zal een beetje afhangen van je achtergrondafbeelding.

Waarom?

Veel bedrijven hebben briefpapier om op te printen, maar als je diezelfde FileMaker layout gebruikt om te exporteren naar PDF eindig je meestal met een nogal wit papier met een beetje tekst op… Met deze techniek zien je PDF’s er nu dus hetzelfde uit als de geprinte versie! ( of beter zelfs ! )
Het leuke is vooral dat je afbeelding door je verschillende layout onderdelen doorloopt: kopgedeelte, hoofdgedeelte, resumé, voetgedeelte, … Je uiteindelijke resultaat vormt dan dus 1 mooi geheel.

Demo!

Download hier het demobestand.
clickworks_admin
info@clickworks.eu
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.