FileMaker en Graph Databases

FileMaker en Graph Databases

Hoe kunnen Facebook, Amazon, LinkedIn en Google in bijna real-time aanbevelingen geven?
Welke database-engine wordt gebruikt om de Panama-papers te onderzoeken? Kunnen we die kracht benutten met FileMaker? Zeker!
Ontdek de ‘graph databases’. Ik gebruik de meest populaire en toegankelijke – Neo4j – als voorbeeld. Stap voor stap laat ik zien hoe je zo’n graph kan integreren in je FileMaker-oplossing

Ik publiceer een reeks van 4 videos over dit topic op YouTube (in het Engels):

Deel 1: wat is een Graph Database?

Download links voor deel 1.

Deel 2: Importeren van FileMaker data in een Graph.


Download link voor deel 2: Personnel Database

Deel 3: Updaten van een Graph Database vanuit FileMaker

Deel 4: FileMaker met een Graph back-end

Ik gebruikte MAMP locaal op mijn toestel om in FileMaker Graph gegevens visueel voor te stellen in een Web Viewer. Mogelijk moet je de index.php pagina bijwerken en het FileMaker script ‘POST json to visualizer’.


Opgelet: een Graph Database Platform (GDP) is niet hetzelfde als GraphQL (een query taal). Het is ook niet hetzelfde als een grafiek, hoewel een Graph Database als Neo4j een ingebouwde browser heeft die query resultaten grafisch kan weergeven.

Disclaimer:

  1. Ik ben geen Graph database expert. Ik ben een nieuwsgierige FileMaker developer die voorbij de horizon probeert te kijken en graag experimenteert met andere technologieën.
  2. Ik gebruik Neo4j als voorbeeld omdat zij een vrij te downloaden Desktop Edition aanbieden en omdat hun website en documentatie erg goed is. Ik ben op geen enkele manier verbonden met Neo4j Inc.
  3. FileMaker koppelen aan Neo4j vereist cURL en JSON. Deze concepten worden getoond in de video’s maar niet stap voor stap uitgelegd. Bekijk deze video voor een introductie tot cURL en JSON.

Deze presentatie werd eveneens in het Frans opgenomen op de FMconf / Version Française..

Deze presentatie werd eveneens in het Nederlands opgenomen op de FMSummit..