EngageU: een nieuwe Europese Conferentie voor het Claris Platform

door Joris Aarts

Hoe het begon:

Tot in 2019, voor het begin van de pandemie waren er 3 soorten professionele FileMaker evenementen:

  1. De jaarlijkse DevCon in de VS: uniek omwille van de informatie aan de ‘bron’.
  2. dotfmp.berlin: uniek als non-conference door het ontbreken van een centrale agenda.
  3. Diverse mini-conferences, gestoeld op het DevCon model met een vaste agenda en gericht op een lokaal publiek: België/Nederland, Frankrijk, UK, Italië, Duitsland, Scandinavië, Spanje en in 2019 ook Turkije.

Begin 2020 nam Claris het initiatief om de lokale mini-conferences te verenigen tot één Europees event met sessies in diverse talen. Enkele maanden later zat de wereld in lockdown.

Flash forward naar februari 2022: Claris kondigt aan dat er ook dit jaar geen live event komt. Collega DevCon-spreker Johan Hedman vertelt over het idee om opnieuw de traditie van de Scandinaviche DevCons op te starten en zo groeit het idee om dit samen open te trekken tot een ruimere Europese conferentie met als voertaal Engels, zoals het in Scandinavië al de gewoonte was.

Waarom Square Moon en ClickWorks?

Sinds 2017 was ik aanwezig als spreker op de diverse Scandinavische DevCons: Stockholm, Göteborg, Kopenhagen.

Scandinavië

Ik was heel aangenaam verrast door de bijzondere aandacht voor locatie, catering en door de aanzienlijke voordelen die ik kreeg als spreker.  Ik leerde er de diverse Scandinavische partners kennen. Uit die ontmoetingen groeide een persoonlijke vriendschap met Johan Hedman die nu bij Square Moon aan de slag is.

Joris en Johan die iets drinken op een conferentie

Square Moon heeft ook indruk gemaakt met diverse presentaties op die evenementen waaruit bleek hoe gedreven en professioneel zij omgaan met het Claris platform. Net zoals ClickWorks!

Tijdens de eerste verkennende meetings voor EngageU werd snel duidelijk dat de ‘klik’ wederzijds is.

Wat zijn de plannen?

We willen een conference van het niveau van DevCon, van en door Europese Claris professionals maar met een blik op de wereld. Concreet:

  1. Drie volwaardige ‘tracks’, zodat je een ruime keuze hebt aan sessies.
  2. Sprekers, uit de hele wereld en van wereldklasse.
  3. Sponsor-booths en sponsor-sessies zodat je kan kennismaken met het aanbod aan third-party producten voor FileMaker.
  4. Locatie en catering van topkwaliteit.

Alle informatie vind je op de website van EngageU.

Wat maakt het event uniek?

Onze amibitie ligt hoger dan alleen het organiseren van het event. We willen er een onvergetelijke ervaring van maken. Er is om te beginnen al de bijzondere locatie in het centrum van Malmö: Sankt Gertrud. Dit is ongetwijfeld de meest charmante conferentie locatie die je al ooit hebt bezocht!

illustratie van Sankt Gertrud

In de goede Scandinavische traditie geven we ook aanzienlijke voordelen voor onze sprekers, omdat we weten hoeveel tijd er kruipt in een goede presentatie.

In de komende maanden zullen we geleidelijk aan meer onthullen over de diverse details die van dit event een unieke belevenis maken!