“En hoeveel moet dat dan kosten?”

Er is onderzoek gedaan, onder andere door NASA,  naar het inschatten van software-projecten en de onzekerheid die daarmee gepaard gaat. Het resultaat is onderstaande grafiek, ook wel “The cone of uncertainty” genoemd.

The cone of uncertainty

Bij een initieel idee is de onzekerheid nog erg groot. Je kan de onzekerheid fors verkleinen door:

  • een definitie van je project op te stellen: wat is het doel van de software? Welk resultaat wil je bereiken? Waarmee genereer je Return On Investment (ROI)?
  • grenzen vast te leggen: wat doen we wel en wat doen we niet? Het helpt om in fases te denken. “Laten we dit idee misschien houden voor fase 2” is een gezonde manier om een software project binnen de perken te houden.
  • ontwerpen te maken van de schermlayouts. Zo kan je heel concreet praten over je project: “die knop daar brengt me naar dit scherm hier”.

Hoe beter de voorbereiding vooraf, hoe meer dit rendeert tijdens het ontwikkelen van de software. Natuurlijk kunnen wij zo’n analyse maken voor u. Maar als u kosten wil besparen, is dit een heel efficiënte manier. U kent immers uw zaak of uw project het best, nietwaar?

ClickWorks doet nooit projecten aan een vaste prijs zonder een geschreven analyse.