Dierenkliniek UGent

Dierenkliniek UGent

Real-time opvolging van patiënten in de wachtzaal, in het hospitaal of in behandeling. Barcode scanners voor medische dossiers, medicatie en verkoop van dierenvoeding. Automatische verwerking van externe labo-resultaten.

dierenkliniek2

 

In 2009 besloot de vakgroep biologie en geneeskunde van kleine huisdieren (voornamelijk honden en katten) van de Universiteit Gent om te investeren in de optimalisatie van haar patiëntenopvolging. De uitdaging: één systeem bouwen voor artsen uit meer dan 15 verschillende disciplines en het toch mogelijk maken om op een éénduidige manier te kunnen zoeken en rapporteren.

Het resultaat is er: artsen uit de meest diverse disciplines loggen in en werken in een omgeving die voor hen op maat lijkt gemaakt. Dossiercodes, medicijnen en dierenvoeding worden nu gescand waardoor de administratieve verwerking sneller en foutloos verloopt. Studenten kunnen eenvoudig research doen in de historiek van tienduizenden consults die de database ondertussen bevat. De toepassing ziet er nog leuk uit ook en is eenvoudig toegankelijk voor de snel wisselende samenstelling van artsen en aspirant-artsen aan deze universitaire kliniek.

Jeroen Aarts
admin@donttell.be
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.